<meta name="google-site-verification" content="TQVE0O4PRooRh0cAYKH7CyjedpXWWSaxe7suaalIkBQ" />


Sprankelende oogjes, een vrolijke glimlach vol energie, met jouw verrassende postkaarten! 

 

Kindjes opvrolijken op een moment dat zij voor langere tijd een lichtpuntje kunnen gebruiken. Dat hoop ik met mijn verhaalkaarten te geven aan heel veel kindjes.

Als schrijfster van kinderverhalen heb ik grappige, avontuurlijke verhalen geschreven op mooi geïllustreerde kaarten. Elk verhaalpakket bevat minstens 19 ansichtkaarten met telkens een vervolg op de volgende kaart.

Wat doe jij het liefste? Elke dag of elke week een kaartje opsturen of geven?

Ik zie al die verraste gezichtjes al voor me als de volgende envelop weer op de mat valt. Hoe gaat dat verhaal verder en welke mooie illustratie staat er op deze kaart? 

Hoe leuk is het om een kind te verrassen en minimaal 19 dagen telkens een stukje voor te lezen van een verhaal uitgeschreven over deze postkaarten? 

 

Deze kaarten kunnen bijvoorbeeld door een opa en oma, familieleden of vrienden van het gezin worden toegestuurd.

Je wilt een kind graag verrassen gewoon omdat je dit leuk vind als dit kind bijvoorbeeld:

 • bijna jarig is.
 • zijn/haar zwemdiploma heeft behaald.
 • zo lief is.
 • op vakantie gaat en je iets leuks mee wilt geven.

Maar ook als het slecht gaat met een kind of dat je vol onmacht aan de zijlijn staat. Je wilt juist steun geven en laten zien dat je meeleeft als het kind bijvoorbeeld:

 • ziek is.
 • opa en oma mist die zo ver weg wonen.
 • eenzaam is.
 • onzeker is over de toekomst. 
 • niet op vakantie kan.
 • klasgenootjes mist.

Maar hoe doe je dat meeleven met een kind? Stel je toch eens voor...

 • dat jij dit kind het gevoel kunt geven dat het gezien wordt.
 • je dit kind het gevoel geeft dat je aan hem/haar hebt gedacht!
 • niet 1, maar meer dan 18 lichtpuntjes per post door jouw worden toegestuurd!
 • er elke keer een opvallend groene envelop op de mat valt bij dit kind!
 • dat het kind even niet denkt aan ziek zijn, zich bang of eenzaam voelt.
 • een gezellige herinnering opbouwt met een door jouw gekozen verhaal op kaarten.

 

Geen lange dagen zonder geliefde familie, vriendjes of vriendinnetjes, maar lachen om de grappige figuren uit de verhalen op de kaarten. 

Net op het moment dat ik hen weer mis krijg ik een kaartje

Dit zei Laura, 8 jaar:

"Het is zo fijn dat mama of oma naast mij zit om een verhaal voor te lezen. We lachen samen om het eigenwijze neefje Bliksie van  Windy de wervelwind en zijn stoere nichtje Druppie. Zij beleven een groot avontuur in de lucht. Na het lezen van elke kaart fantaseren we even verder over hoe het verhaal verder gaat. Ik krijg zin om wat te spelen met de knutselkaarten.  Daarna ga ik even rusten met een fijn gevoel. Ik ben alweer benieuwd naar de volgende verhaalkaart." 

Windy de wervelwind vrolijk in de lucht.

Dit vertelde Tom, 7 jaar: 

"Jammer dat ze zover weg wonen en ik hen daardoor zo weinig zie. Net op het moment dat ik hen weer zo erg mis komt er gelukkig weer een kaartje van hen binnen! Een grote groene envelop met weer een mooie kaart met een stukje van het verhaal. Ik ga hen weer snel bellen om te zeggen dat ik de kaart heb ontvangen en hoe blij ik met hen ben!"

Meneer Burbje het blauwe wezentje in het verhaal van Panda de Pandabeer.

Kyshandra, 6 jaar over de verrassing van haar klasgenootjes:

"De deurbel gaat en ik hoor mama praten, volgens mij is het mijn vriendinnetje Karin. Ik zie haar niet veel meer, want ik ben te ziek om naar school te gaan. Ik mis haar! En eigenlijk heel de klas, de juf en zelfs de vervelende Ben, die altijd naar me knipoogt.

Mam doet de deur dicht en komt een koffertje brengen. "Een verrassing van school!" roept ze. Ik ga rechtop zitten en maak het snel open. Een cadeau van school! Ze denken aan me en zijn me niet vergeten! In de koffer zit een mapje met één kaart erin. Een vrolijke pandabeer kijkt me aan. Samen met mama moet ik lachen. Oh kijk! Op de achterkant staat een verhaaltje. Mama kruipt naast mij in bed en begint het verhaal te lezen. Wat ben ik blij met deze afleiding, even niet vervelen! En mam zegt ook nog dat er nóg 23 kaarten komen over deze schattige pandabeer! Bedankt lieve klasgenootjes!"

Panda de pandabeer met een vrolijke knipoog

Hoe ik tot het schrijven van deze verhaaltjes ben gekomen....

Marian van Pelt de eigenaresse van Verhaaltjes - enzo met het verhaal over Terschelling op haar schoot.

Tijdens een gezellig onderonsje vertelde mijn oud-collega en opa Leo mij dat hij een pracht cadeau voor zijn ernstig zieke kleinkind had gemaakt. Hij stuurde haar elke dag een zelfgeschreven stukje van een verhaal op een ansichtkaart. Elke kaart eindigde hij met een open einde. Hierdoor was zij elke keer weer nieuwsgierig hoe het verhaal verder ging.  Zo had ze een langere periode een lichtpuntje om naar uit te kijken en kon ze genieten van het feit dat haar lieve opa zo veel aan haar dacht.

Ik kreeg er kippenvel van! Wat een mooi idee! Daar moet hij wat mee doen dacht ik meteen! Maar Leo vond het schrijven heel leuk voor zijn kleindochter, maar dat was dat!

Ik dacht echter aan al die andere zieke, maar ook gezonde kindjes die ook  wel willen genieten van deze lichtpuntjes.

Al heel snel besloot ook ik in de pen te kruipen om leuke verhalen voor kinderen te schrijven.

Voor ik het wist had ik een aantal verhalen geschreven van het  avontuur met Panda tot het winderige verhaal van Windy. Voor ieder kind een verhaal dat past bij zijn/haar persoonlijkheid!

Wat vinden kopers van Verhaaltjes - enzo?

Verhaaltjes - enzo

Dordrecht

KVK: 85007390

BTW: NL00404 0744 B35

IBAN: NL40 KNAB 0417 4509 07